465 מלים מחקרים מתחום הביולוגיה של המוח והרשתות העצביות ושל רשתות הגנום והחלבונים (למשל, פרס נובל השנה ברפואה), חשפו את החומרה העצבית והגנומית של "טכנולוגיות" כמו: כתיבה, ציור, דיבור וחשיבה. מצאו את הגנים האחראים ליכולות אנושיות אלה, כשלפי מקלוהן טכנולוגיה היא הרחבת האיברים האנושיים. ממחקרים אלה עולה כי לפני מיליוני שנים (עשר בחזקת 6) האדם התפצל מהשימפנזה באמצעות גנים של מחשבה. לפני מאות אלפי שנים (עשר בחזקת 5) האדם החושב התפצל מהנאדרטלי באמצעות גנים של דיבור. לפני עשרות אלפי שנים (עשר בחזקת 4) הופיע הגן של יכולת הציור ואכן אין ציורי מערות מלפני 60,000 שנה. לפני אלפי שנים (עשר בחזקת 3) הופיע הגן של יכולת הכתיבה ואכן רוב סיפורי הבריאה בעולם מעידים על כ-6,000 שנה, מאז כנראה התרבות שהיא "גנים" חיצוניים לגוף, לקחה את הובלת השינוי מידי הביולוגיה. לפני מאות שנים (עשר בחזקת 2) הופיעה תרבות הדפוס. לפני עשרות שנים (10 בחזקת 1) הופיעה תרבות המחשב.
לאחרונה הופיעה תרבות הרשתות החברתיות של ווב 2.0 השיתופי. בקרוב ווב 3.0 הסמנטי עם יכולות של בינה מלאכותית שיחבר את המוח שלנו לרשת, ווב 4.0 הננו-טכנולוגי והביו-טכנולוגי שיחבר את הגנים שלנו לרשת, ולווב 5.0 הקוונטי שימחק את ההבדל בין מידע לחומר ויהפוך את היקום לרשת מחשבים שהגלקסיות הן השרתים שלה.
בתחילת נובמבר 2016, מדעני מחשב ומשתמשי גוגל טרנסלייט, הבחינו בקפיצה קוונטית ביכולות התרגום של גוגל. זה קרה בגלל מהפכה בתשתיות של גוגל. החלפה זו היא חלק מהאסטרטגיה החדשה של מנכ"ל גוגל סונדר פיצ'איי, לשינוי פרדיגמטי במיחשוב העולמי: מעתה ואילך "גוגל אינסייד", כמו שפעם היה "אינטל אינסייד". זאת באמצעות מעבר מתכנות, ללמידת מכונה. באסטרטגיה החדשה, מחשבים ילמדו לתכנת את עצמם ב"בית הספר הגלובאלי" שמבוזר באינטרנט, כך שהביג דאטה יהיה "הדלק" שלהם. ככל שיש יותר ביג דאטה, כך המכונות הלומדות תהיינה הרבה יותר חכמות. לדוגמא, לגוגל טרנסלייט יש 500 מיליון משתמשים, שעוסקים ב-140 מיליארד מילים ביום בעשרות שפות שונות. במשבר הפליטים האחרון, מהמזרח התיכון ובאירופה, מספר המשתמשים בגוגל טרנסלייט לתרגום מערבית לגרמנית, הכפיל את עצמו פי 5.
ככל שכמות הדאטה ומגוון השפות גדל יותר, מכונת הלמידה העמוקה ((DML של גוגל) נעשית חכמה הרבה יותר. ה- DML הוא "המעבד החדש" של עידן הרשת. ככל שהגישה לביג דאטה ברשת גדולה יותר, הDML תהיה חכמה הרבה יותר ותכפיל את עצמה כל יחידת זמן נתונה, דבר שיביא לקפיצה אקספוננציאלית בחוכמה.
חוק מור על הכפלת כוח המעבד כל שנתיים, רק פתח סדרת חוקים אקספוננציאליים אחרים: חוק הכפלת מהירות התקשורת כל שנה, של גילדר, וחוק הכפלת הזיכרון כל שנה. או חוק אריק שמידט הטוען שבגלל שמהירות התקשורת גדולה פי שניים ממהירות העיבוד, "המחשב הוא הרשת", וכח המיחשוב יתבזר לענן. עתה נוצר חוק חדש, חוק היומנלס (Humenless), שאומר שמנוע למידת המכונה העמוק, DML, ייכנס לכל תחום. היהקפיצה הקוונטיתומנלס בכל מכשיר, מציין את המעבר מאינטליגנציה מלאכותית ספציפית, לאינטליגנציה מלאכותית כללית, מהיומנלס ספציפי ליומנלס גנרי, מיומנלס מתוכנת בהוראות מפורשות, ליומנלס שלומד מרמזים ומהקשר ומכוונות. החל ממזהה הסרטן של סמסונג, דרך קורא פסקי הדין הרובוטי, ועד המשרת של אמזון אקו. ד״ר אשר עידן - יועץ ומרצה לרשתות חברתיות חדשניות
Comentários